Time Out voor de baasjes
Time Out voor de dieren

Cursussen voor paarden

Cursussen voor mensen en paarden

Cursussen voor paarden

 Introductiecursus Jin Shin Jyutsu voor paarden

Er is een 2-daagse cursus gepland in Peer (België) bij Domein Panhof.

In twee dagen heb je de theorie onder de knie en toegepast op jezelf en de paarden van Domein Panhof.

Locatie: Domein Panhof, Panhovenstraat 5, 3990 Peer, België

2 opeenvolgende zondagen: Zondag 20 en Zondag 27 maart 2022 

Tijd: beide dagen van 10.00u tot 16.00u

Kosten bedragen € 245,00 incl. koffie, thee, iets lekkers, lunch, boek en vertaling.

Minimaal aantal deelnemers: 5; Maximaal aantal deelnemers: 8

----------------------------------------------------------------------------------------

De Jin Shin Jyutsu Physio Filosofie komt voort uit aloude kennis en de innerlijke wijsheid van mensen en dieren. De toepassing van deze techniek brengt harmonie in het energiesysteem van het lichaam en bevordert daardoor gezondheid en welzijn.

Deze cursus is gebaseerd op de zelfhulpboeken 1 en 2 van Mary Burmeister. De ligging en de betekenissen van de 26 "veiligheidsenergiesloten" wordt toegelicht. Ook leer je over de toepassing van eenvoudige volgordes en stromen. De deelnemers van de cursus worden uitgenodigd de stromen eerst toe te passen op zichzelf en daarna op de paarden. Dit leidt tot een verdieping en verfijning van de aanraking. 

Deze cursus is toegankelijk voor alle geïnteresseerden, ook zonder voorafgaande kennis van Jin Shin Jyutsu.

De cursus wordt georganiseerd door Annemieke Driessens van Time Out voor Mens & Dier.

Door de zachte manier van aanraken, kan een Jin Shin Jyutsu behandeling nooit schadelijk zijn en kan het de werking van andere behandelmethoden niet verstoren. 'De enige manier waarop Jin Shin Jyutsu niet werkt is als je het niet toepast!’ werd me eens verteld. 

Heb je interesse, stuur dan een mailtje naar info@timeoutvoormensendier.nl. Dan stuur ik je graag het betreffende inschrijfformulier toe. 

Bij Domein Panhof zijn er ook mogelijkheden voor logies op de manege zelf. Neem daarvoor contact op met Nele van Domein Panhof www.domeinpanhof.be

Een-op-een cursussen

Wil je Jin Shin Jyutsu op een individuele manier leren met je eigen hond, kat of paard, dan kun je inschrijven voor de Een-op-een cursus Jin Shin Jyutsu voor honden,katten of paarden. Tijdens deze cursus wordt naast de algemene theorie ingegaan op de specifieke projecten van je hond, kat of paard. Jij bepaalt zelf hoe lang je les wilt hebben, maar hou rekening met minimaal 6 uur om de basisbeginselen onder de knie te krijgen. Deze cursusdag kan verdeeld woden over twee dagdelen op één dag, of twee dagdelen op twee verschillende dagen. Bel me om een afspraak te maken!

Het tarief is € 60,00  per uur incl. BTW, excl. boek en excl. lunch. Een cursus voor honden wordt op mijn eigen locatie in Nederweert gegeven. Een cursus voor katten of paarden kan op jouw locatie. Daarvoor breng ik € 0,28 per km in rekening (voor reistijd incl. reiskosten).

Introductiecursus Jin Shin Jyutsu voor paarden op locatie

Deze cursussen kunnen ook op locatie worden verzorgd. Neem contact met me op voor de voorwaarden. info@timeoutvoormensendier.nl of 06-24623147.

E-learning (nieuw!!)

"Introductie Jin Shin Jyutsu voor paarden"

Het E-learning programma is samengesteld voor:

  • mensen die veraf wonen
  • mensen die geen twee dagen van huis kunnen in de weekenden, of in het weekend moeten werken
  • voor mensen die een 'live cursus' gevolgd hebben en graag de lesstof nog eens herhaald willen krijgen

Aan de hand van ±  40 korte video's behandel ik dezelfde lesstof die in mijn weekendcursussen aan bod komt. Je hebt drie maanden de tijd om na inschrijving de lessenserie te volgen.

Wat er zoal aan de orde komt:

- De geschiedenis van Jin Shin Jyutsu

- Ligging, doel en betekenis van de veiligheidsenergiesloten

- Waar moet je aan denken bij het werken met paarden

- De stromen die we inzetten bij paarden

Een aantal toepassingen laat ik zien op de prachtige Fries Wilco..

De kosten zijn € 190,00 incl. diverse downloadbare teksten en tekeningen.

Je kunt je hiervoor aanmelden via https://dierenhelen.nl/

E-learning (nieuw!!)

Special topics Paarden

Voor oud-curssten van de introductietrainingen Jin Shin Jyutsu voor paarden - of die nu digitaal of live gevolgd is  - is er de mogelijkheid om in te schrijven voor de Special topics Paarden. Dit is een soort van bibliotheek van onderwerpen waarvan een powerpoint is gemaakt. Op dit moment zijn er 64 onderwerpen opgenomen. Voor elk onderwerp - denk aan hoefbevangenheid, koliek, jaloezie, afstand doen van een veulen - zijn een aantal handposities uitgezocht die jouw paard kunnen helpen. Deze handposities zijn ook ingetekend op een afbeelding van een paard. En er wordt vaak verwezen naar de stromen die in de introductiecursus zijn behandeld. Uiteraard zijn er altijd meerdere mogelijkheden; dat weten de mensen die een cursus gevolgd hebben. Maar het geeft je snelle handreikingen om concreet aan de slag te gaan.

Je kunt ook zelf aangeven of er behoefte is aan andere onderwerpen. Dan kan ik daar weer powerpoints bij maken. Op deze manier groeit de bibliotheek. 

Voor dit onderdeel van de website www.dierenhelen.nl schrijf je eenmalig in en de website blijft in stand tot minimaal mijn pensioen.. De kosten bedragen € 85,00 incl. BTW https://dierenhelen.nl/product/special-topics-paarden/

Introductiecursus Jin Shin Jyutsu voor dieren door Adele Leas, de Amerikaanse schrijfster van het boek "Jin Shin Jyutsu for your animal companion"

Geweldig dat Adele weer naar Europa gaat komen!!

De Jin Shin Jyutsu Physio Filosofie komt voort uit aloude kennis en de innerlijke wijsheid van mensen en dieren. Dit is een alternatieve geneeswijze. De toepassing van deze kunst brengt harmonie in het energiesysteem van het lichaam en bevordert daardoor gezondheid en welzijn.
Deze cursus is gebaseerd op de zelfhulpboeken 1 en 2 van Mary Burmeister, de grondlegster van Jin Shin Jyutsu in het Westen. De ligging en de betekenissen van de 26 "veiligheidsenergiesloten" worden toegelicht. Ook leer je over de toepassing van eenvoudige reeksen en stromen. De deelnemers van de cursus worden uitgenodigd de stromen eerst toe te passen op zichzelf en daarna op de verschillende diersoorten. Dit leidt tot een verdieping en verfijning van de aanraking. Er wordt gewerkt met paarden en honden.

De cursus wordt gegeven in het Engels en zin voor zin vertaald in het Nederlands. 

Locatie: Domein Panhof, Panhovenstraat 5, Peer (B.)

Data: 24, 25 en 26 juni 2022

Kosten: € 450,00 incl. boek, lunches, koffie/thee

 

N.B. Voor alle acitiviteiten geldt dat de deelnemers dienen te beschikken over een aansprakelijkheidsverzekering.